ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ «ΤΗΝΙΑΚΑ 8» – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών ανακοινώνει τον προγραμματισμό έκδοσης του 8ου Τόμου της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «ΤHΝΙΑΚΑ».

Οι συλλογικοί τόμοι των «ΤΗΝΙΑΚΩΝ» εκδίδονται από το 1996, ως εργαλείο υλοποίησης των καταστατικών σκοπών της ΕΤΗΜΕΛ και περιέχουν επιστημονικές εργασίες με αντικείμενο την έρευνα, μελέτη και προβολή του φυσικού, κοινωνικού, τεχνο-οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της Τήνου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν εργασίες για δημοσίευση στα «ΤΗΝΙΑΚΑ 8», ακολουθώντας τις εξής οδηγίες:

  • Αναμένονται πρωτότυπες και μη δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες τηνιακού ενδιαφέροντος, προερχόμενες από οιονδήποτε επιστημονικό κλάδο, όπως ενδεικτικά  εργασίες ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού, εθνολογικού, μουσικολογικού, αρχιτεκτονικού, φυσιογνωστικού, περιβαλλοντολογικού ή γλωσσολογικού ενδιαφέροντος, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την Τήνο.
  • Όλες οι εργασίες πρέπει να προκύπτουν από επιτόπια, αρχειακή ή βιβλιογραφική ή άλλου είδους επιστημονική έρευνα.
  • Γλώσσα: ελληνική ή αγγλική γλώσσα ή αδημοσίευτες ελληνικές μεταφράσεις δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών σε άλλη γλώσσα (ο/η υποβάλλων-ουσα δηλώνει ότι είναι κάτοχος όλων των απαραίτητων δικαιωμάτων).
  • Ενδεικτικό εύρος λέξεων: από 3.000 έως 20.000, συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων.
  • Σχέδια ή φωτογραφίες θα πρέπει να παραδίδονται σε καλή ποιότητα, μαζί με λεζάντες (σημείωση: η έκδοση είναι ασπρόμαυρη).
  • Oι εργασίες συνοδεύονται από αναφορά ιδιότητας/τίτλου συγγραφέα/-έων τους.

Kαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις εργασίες τους στη διεύθυνση: etairia.tin.meleton@gmail.com μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Όλες οι υποβληθείσες εργασίες θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Τόμου, η οποία αποτελείται από τους:

Αλέκο Φλωράκη, Δρ. Εθνολόγο-Λαογράφο

π. Μάρκο Φώσκολο, Θεολόγο, ιστορικό ερευνητή, αρχειοφύλακα Αρχείου Καθολικών Τήνου

Βασίλη Κολλάρο, Δρ. Ιστορικό

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις συμβολές σας, οι οποίες θα προσφέρουν νέες ψηφίδες επιστημονικής γνώσης σε σχέση με την Τήνο και θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της Τηνιακής Βιβλιογραφίας.

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην ως άνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο τηλ. 2103617998.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΤΗΜΕΛ

Ο Πρόεδρος

Δρ. Θεόδωρος Χίου