ΔΙΑΛΕΞΗ: «ΤΗΝΟΣ-ΞΩΜΒΟΥΡΓΟ: Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ»

12 Δεκεμβρίου 2019
Αθήνα, Κτ. Αδελφότητος Τηνίων εν Αθήναις
Λ. Αλεξάνδρας και Α. Φωτήλα 40

Ομιλήτρια: Νότα Κούρου, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.


Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 η επιστημονική συνάντηση που διοργάνωσε η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών με ομιλήτρια την Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νότα Κούρου και θέμα «Τήνος-Ξώμπουργο: Η Πόλις των Κλασικών Χρόνων στο φως των πρόσφατων ευρημάτων».
Η διάλεξη της κυρίας Κούρου εκτενής, εμπεριστατωμένη και αναλυτική, επικεντρώθηκε στην παρουσίαση και επεξήγηση της σπουδαιότητας των νέων σημαντικών γλυπτών (ιδίως επιτύμβιες στήλες) μοναδικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας του 5ου και του 4ου π.Χ. αιώνα που ανακαλύφθηκαν υπό τη διεύθυνσή της στο Ξώμπουργο Τήνου, αποτελώντας την πρώτη δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού έργου του καλοκαιριού του 2019.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ Μανώλης Σκαρής, Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο κ. Ιωάννης Γκερέκος, Προέδρος της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών. Συντόνισε ο Θεόδωρος Χίου, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας ευχαριστεί την ομιλήτρια για την αποδοχή της πρόσκλησης, την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων για την αιγίδα και τη φιλοξενία της εκδήλωσης και όλους όσοι παρευρέθησαν και τίμησαν την Εταιρεία και την ομιλήτρια με την παρουσία τους.

Δελτίο τύπου