ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟ 2 Ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟ 2 Ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

Την Εταιρεία Τηνιακών Μελετών θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρός της δρ. Θεόδωρος Χίου στο 2ο Σχολείο Ξερολιθιάς Άνδρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 12-19 Μαρτίου 2022. Ο κ. Χίου θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής- εκπαιδευτής στο πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης του Σχολείου με την εισήγηση: «Οι ξερολιθικές κατασκευές ως αντικείμενο έννομης προστασίας, στο μεταίχμιο μεταξύ υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».


Το 2ο Σχολείο Ξερολιθιάς Άνδρου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE (www.lifeterracescape.aegean.gr), το οποίο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εταίρους το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Δήμο Άνδρου, το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΛΓΟ Δήμητρα και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και
με συντονίστρια την Καθ. Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Θεοδώρα Πετανίδου. Το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί με παρουσιάσεις και συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο Κόρθι Άνδρου.